diumenge, 27 d’octubre del 2013

Houston, plouen testos!


Un matí d’Octubre, un policia va caminant pel carrer Casp. Mentre camina, comença a contemplar una façana modernista que dedueix que fa 15 metres d’alçada. A dalt de tot hi ha una dona regant les plantes. Quan torna a mirar al carrer veu que hi ha un nen amb tricicle, aproximant-se a l’edifici. Com que el policia és un aficionat a l’arquitectura, torna a contemplar la casa i veu que la senyora, vella ja, fa caure sense voler un test. Com que el deure del policia és assegurar el benestar dels ciutadans, calcula les dades corresponents per poder salvar al nen.
Dades necessàries:
distància del nen a on caurà el test= 12m
velocitat constant del nen=5m/s
distància del policia a on caurà el test= 5m
temps de reacció del policia= 1s

a) Quina velocitat tindrà el test quan arribi al terra?

b) Si el nen estava a 12 metres de distància i el seu temps de reacció és de 1,5 s, ja que els seus sentits encara no s’han desenvolupat tant com els d’un adult, quina haurà de ser la seva acceleració de frenada per tal de quedar un metre abans d’on caigui el test i assegurar-se que no pren mal?

c) En el cas que el nen es mantingui a 5 m/s perquè no ha vist el test, aconseguirà esquivar-lo o el policia haurà de córrer per salvar-lo?



Problema fet per: Júlia Arraiza, Daniela Romero, Carla Vidal, Víctor Salvia i Elisabeth Sant



1 comentari:

  1. a) Vf = 17,14 m/s
    b) a = - 3,57 m/s2
    c) En el cas que el nen es mantingui a 5m/s perquè no ha vist el test, arribarà on hi ha hagut l’accident després que el test caigui i per tant no es farà mal.

    Les solucions detallades les trobareu aquí: https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/1ynnJRACNGwRE2ZEgsphtY4qwUpWrlLh4K2qAJ9yx0v0/edit

    ResponElimina