divendres, 24 de maig del 2013

Estudiem la xarxa elèctrica d’una ciutat!



Al acabar la nostra carrera d’enginyeria urbanística, com que som uns estudiants excel·lents i tenim uns coneixements de física i d’electrònica estratosfèrics, una petita ciutat dels afores de la ciutat de Manchester ens ha demanat que dissenyem l’entramat elèctric del seu municipi que englobi semàfors i fanals utilitzant un cable de coure de resistivitat 0,017 Ω·mm²/m. Nosaltres, ideem un esquema i hi anotem les dades en llapis perquè malgrat saber-ne molt som descuidats a l’hora de calcular els valors adequats. Després abandonem l’esquema a un racó de l’estudi. A falta d’una setmana per entregar el projecte l’alcalde ens truca i ens diu que necessita el projecte per l’endemà. Nosaltres, confiats anem a buscar l’esquema i ens n’adonem de que algunes mesures d’aquest s’han esborrat perquè estaven a llapis. Després de lamentar-nos durant deu minuts tornem a la feina per refer allò perdut.


a.      Troba les magnituds que se’ns han esborrat tenint en compte que s’ha usat 1 km de cable de diàmetre 5 cm, que els fanals s’encenen a partir de les 21:00 fins les 8:00 i que el circuit es troba connectat a una tensió de 220 V. A més, també hauràs de tenir en compte el parquímetre i la cabina de telèfon que s’han instal·lat al circuit.

        RTOTAL
        Intensitat total del circuit a les 12:30 i a les 22:20.


b.      Quin creus que podria ser el defecte del circuit que agrupa els fanals? Raona la teva resposta.


c.       Determina la potència elèctrica instal·lada del circuit i digues també quanta potència es consumirà si a causa de l’efecte Joule el rendiment és del 86%.




Javier González
Jordi Galí
Víctor Escala
1r Batxillerat A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada