divendres, 12 d’abril del 2013

Houston!, comencen els mundials de curling.


El Curling és un esport que consisteix en fer arribar pedres de 20 kg a una diana amb diferents puntuacions. Per fer-ho, els jugadors passen unes escombres especials pel gel, fent variar el coeficient de fricció entre pedra i gel per aconseguir que la pedra avanci més o menys. Per aquest problema suposarem un coeficient de fricció constant µ = 0,03.

1.Si el jugador llença la pedra amb una velocitat de 5 m/s, a quina distància del centre s’hauria de llençar la pedra per tal d’aconseguir la màxima puntuació?  (Suposem que és el primer llançament i que la pedra no xoca amb cap altra pedra en cap moment).


1    2.Calcula el treball que ha de fer la pedra per vèncer la fricció en aquest recorregut

3.Calcula la distància que recorrerà una pedra (que anomenarem pedra2) que es troba a mig camí entre el punt de llançament de la pedra1 (la pedra mitjançant la qual hem realitzat els càlculs previs) i la diana. Ambdues pedres xocaran 12 segons després del llançament de la pedra1. Si aquesta es queda aturada després del xoc, calcula si la pedra2 quedarà darrere de la zona de puntuació, a la zona de puntuació o davant de la zona de puntuació.



Xavier Olivar
Marc Purgimón
1r batxillerat B

2 comentaris:

  1. 1.43,09 metres
    2.253,80 joules
    3.Al centre de la diana

    ResponElimina
  2. https://docs.google.com/document/d/17xUQlSH_th32wsjgW9IUVxcbvzlRLq1oIa10MF2WyZA/edit

    Solució escrita dels problemes

    ResponElimina